Mcq on first law of thermodynamics

In this mechanical engineering coures today  we solve of thermodynamics objective. Today we study of multiple  choice questions (mcq) on first law of thermodynamics (objective questions) or 1st law of thermodynamics mcq


Multiple  choice questions (mcq) on first law of thermodynamics (objective questions)


Mcq on First law of thermodynamics objective questions and answers
Mcq on first law of thermodynamics


First  law of thermodynamics mcq, mcqs on 1st law of thermodynamics, multiple choice questions on first law of thermodynamics, first law of thermodynamics multiple choice question, first  law of thermodynamics objective questions, quiz on first law of thermodynamics, 

Know start mcq 


1. First law of thermodynamics is discovered (defined) by
A. Newton
B. Joule
C. Operat
D. Cittur
Ans - B

2. First law of thermodynamics is law of....
A. Conservation of energy
B. Conservation of mass
C. Conservation of heat
D. Conservation of work
Ans - A

3. First law of thermodynamics is defined about.......
A. Entropy
B. Enthalpy
C. Temperature
D. Internal energy
Ans - D

4. Which of the following properties represents the energy in storage?
A. Work
B. Heat
C. Pressure
D. Internal energy
Ans - D

5. First law of thermodynamics is defined .....
A. Q = dE - W
B. Q = dE + W
C. Q = -dE + W
D. Q = -dE - W
Ans - B

6. First law of thermodynamics gives only the change on energy dE for the process .
A. True
B. False
Ans - A

7. Q = dU + Pdv is valid for....
A. Closed system
B. Reversible system
C. Closed + Reversible process
D. Irreversible process
Ans - C

8. For a closed system, difference between heat added and work done by system is called as...
A. Entropy
B. Enthalpy
C. Internal energy
D. Pressure
Ans - C

9. Internal energy is path function.
A. True
B. False
Ans - B

10. A closed system which creates work done by expansion is 50 km and decrease internal energy is 30kj then what is heat transfer during process. 
A. -20 kj
B. + 20 kj
C. - 80 kj
D. + 80 kj
Ans - B

In this mechanical engineering coures today  we solve of thermodynamics objective. Today we study of multiple  choice questions (mcq) on first law of thermodynamics (objective questions) or 1st law of thermodynamics mcq. 

If you have any questions about first law of thermodynamics McQ  then comment below and subscribe this website

Previous
Next Post »

please do not enter any spam link in the comment box ConversionConversion EmoticonEmoticon

Facebook

Subscribe Us