Mcq on knuckle joint

In this mechanical engineering lecture today solve the machine design subjects multiple  choice questions (mcq) on knuckle joints (objective questions)

Guys this knuckle joint  mcq is important for mechanical engineering student for all competitive exam.

Know without wasting  time let's begin to start knuckle joint mcqs ( objectives) questions with answers


Multiple  choice questions (mcq) on knuckle joints (objective questions)

Mcq on knuckle joint objective questions
Knuckle  joint mcq, mcqs on knuckle joint, multiple choice questions on knuckle joint, knuckle  joint multiple choice question, knuckle joint objective questions, quiz on knuckle joint, mcq on knuckle joint, knuckle joint quiz , knuckle joint objectives questions,test series on knuckle joint. 


1. Maximum of how many rods is connected by using knuckle joint
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Ans - B

2. Knuckle joint is used in valve mechanism of a reciprocating engine .
A. True
B. False
Ans - A

3. Knuckle joint is also called as the socket pin joint.
A. True
B. False
Ans - A

4. In steam engine, valve rod is connected to an eccentric rod by means of.....
A. Cotter joints
B. Knuckle joint
C. Universal joint
D. Bearing
Ans - B

5. In of the following which part of knuckle joint is important
A. Pin
B. Eye
C. Fork
D. All above part is important
Ans - D

6. Knuckle joint is can not used for torque transmission.
A. True
B. False
Ans - A

7. Knuckle joint is used for connecting two rods whose axis  coincided or intersect and lie in same plane
A. True
B. False
Ans - A

8. Knuckle joint is suitable for two rotating shaft which transmit torque
A. True
B. False
Ans - B


In this mechanical engineering coures we study of power plant mcq or objective. Today we study of multiple  choice questions (mcq) on knuckle joints (objective questions)

If you have any questions about knuckle joint then comment below.



Previous
Next Post »

please do not enter any spam link in the comment box ConversionConversion EmoticonEmoticon

Facebook

Subscribe Us