Mcq on welding joint

In this mechanical engineering lecture today solve the machine design subjects Multiple choice questions (Mcq) on welding joint (objectives questions and answers)


Guys this welding mcq is important for mechanical engineering student for all competitive exam.

Know without wasting time let's begin to start mcqs ( objectives) questions with answers 

Mcq on welding joint - machine design


Mcq on welding joint
Mcq on welding joint


Know start mcq 


1. Welding joint is a...

A. Permanent type joints
B. Temporary types joints
C. Both A and B
D. None of these
Ans - A.

2. In automobile which types of welding is used?

A. Elective arc welding
B. Forge welding
C. Electric resistance welding
D. Gas welding
Ans - C

3. Welding joint design is based on............

A. Tension stength 
B. Shearing strength 
C. Compressive strength 
D. Bending strength 
Ans - B

4. Which joint is designed for shear  strength?

A. Parallel fillet welding joint
B. Transverse fillet welding joint
C. Both A and B
D. None
Ans - B

5. Welding is removed by........

A. Polishing 
B. Grinding 
C. Cutting 
D. None of these 
Ans - B

6. All welding process required pressure along with heat. 

A. Yes.
B. No
C. Cannot be say
D. None of these
Ans - B

7. Transverse fillet Welded joint a design for.......

A. tensile stength
B. Bending stength
C. Shear stength.
D. Comprssive strength.
Ans - A

8. Parallel fillet welding joint is design for........

A. tensile stength
B. Bending stength
C. Shear stength.
D. Comprssive strength.
Ans - C

9. In butt weld joint the size of weld ............. the throat of weld.

A. Equal to 
B. 0.5 times
C. Square root of 2 times
D. 3 times
Ans - A

10. Which of the following welding joint based on shear strength ?

A. Butt Welded joints 
B. Transverse fillet Welded joint
C. Parallel fillet Welded joint
D. All of these 
Ans - C

11. Which of the following welding joint based on tensile strength ?

A. Butt Welded joints 
B. Transverse fillet Welded joint
C. Parallel fillet Welded joint
D. Both A and B
Ans - D

12. In transverse weld joint the size of weld ............. the throat of weld.

A. Equal to 
B. 0.5 times
C. Square root of 2 times
D. 3 times
Ans - C

13. Which joint is permanent types ?

A. Universal joint
B. Cotter joints
C. Knuckle joints
D. Welding joints
Ans - D

14. Transverse fillet joint based on compressive strength ?

A. True 
B. False 
Ans - A




In this mechanical engineering lecture today we learned about machine design subjects Multiple choice questions (Mcq) on welding joint - machine design (objectives questions and answers) 

If you have any questions about mcq on lever then comment below .



More Related article of mechstudy.com 



Subscribe & follow  mechstudy.com website for more information about mechanical engineering.
Previous
Next Post »

please do not enter any spam link in the comment box ConversionConversion EmoticonEmoticon

Facebook

Subscribe Us